Ovo i nije tako nov film,ali ja sam morao da ga preporučim.Iako je star više od godinu dana ima sigurno onih koji ga nisu pogledali,a i oni koji jesu neka ovo bude podsećanje da to urade još jednom.Jer ovaj film to zaslužuje.

Endrju je luzer koji hoće da postane bubnjar. Ali ne bilo koji bubnjar ,hoće da postane Buddy Rich,lično i ništa manje.Hoće da postane najbolji na svetu.Ali,to nije tako lako i ne može da se postane preko noći.Za to su potrebni dani i dani vežbanja i borba sa sadistički nastrojenim profesorom.To je i potka ovog izvrsnog filma a gluma, pogotovo J.K.Simmons (koji je i dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu,zasluženo) obara s nogu i daje vam do znanja da ovo nije samo još jedan film o džez muzici.Ustvari,ovo i nije film o džezu,ovo je film o tome da li ste spremni da prodate dušu đavolu da bi došli do cilja.Ovo je film o tome da li je Robert Džonson bio u pravu što je to uradio.

 

 

 Whiplash je film baziran na oprobanoj formuli, nema ovde ničega novog ni originalnog. Uzmite skoro bilo koji film o nekom sportskom heroju, raščlanite ga na deliće i dobićete isti rezultat. Razlog zašto je ovo dobar film je što je Whiplash sve uradio kako treba. Svi njegovi detalji se međusobno savršeno uklapaju i čine besprekorno ispeglanu celinu. . Hemija između dva glavna glumca je neverovatna i u poređenju sa bilo kojim trilerom u skorije vreme pobeđuje po pitanju atmosfere i napetosti . Ovo je jedan od najboljih fimova u skorije vreme jer je vrlo neobično da vam priča o momku koji je hteo da bude džez bubnjar toliko znači.