Nepolitikin Zabavnik

Fudbal

Četir’ srčke na Vembliju !

 

U nedelju, 22.maja se na Vembliju u Londonu igrala još jedna važna i velika utakmica. Bilo je skoro 30000 gledalaca. Igralo se finale FA Vase takmičenja. U finalu su se našli Morpeth Town i Hereford.Šta, niste čuli za te klubove a ni za to takmičenje ? Nisam ni ja do pre par dana…

.преузимање

Pa, nije ni čudo kad je to Kup u kome se takmiče amaterski timovi iz Engleske.Kad bi to preveli na naš sistem takmičenja (mada je to gotovoo nemoguće pošto Engleski Fudbalski Savez ima karakteristično ustrojstvo vezano za fudbalsku igru, tri paralelna sistema takmičenja – profesionalci i polu-profesionalci , amateri i rekreativci sa po osam liga (rangova)), igrala su dva tima iz devete lige!!!

HFCvDunkirk-12Hereford je na finale poveo na finale, pazite sad – 19 hiljada navijača, a Morpet 4 i po hiljade, i plus par hiljada neutralnih gledalaca jednako je otprilike 30 hiljada posmatrača. Kod nas u zadnje vreme ni na “večitom derbiju” nema toliko posetilaca.

Ako nekog baš zanima pobedio je Morpeth Town sa 4 : 1.

Morpeth Town

Dakle, taj podatak o broju gledalaca je prilično zanimljiv ali da li je dovoljan da privuče vašu pažnju. Možda…

resize

A šta kad bih vam rekao da je junak utakmice i strelac prvog gola bio jedan 45-godišnjak. Odbrambeni fudbaler, visok 190 cm i težak malo manje od 100 kg. Priznaćete, kuriozitet, zar ne ? Čisto da znate , ime tog sredovečnog igrača je Chris Swailes. Od poznatijih klubova igrao je za Ipsvič i Piterboro ali još početkom devedesetih.

Ima još nešto, taj Chris Swailes je imao četiri operacije na srcu. Ne verujete? Pa, i meni je bilo neverovatno, ali istina je. On ima dijagnostikovanu atrialnu fibrilaciju, to je jedna vrsta aritmije srca. Kažu da mu je tri puta srce stalo i svaki put su ga oživljavali elektrošokovima. Prestajao je već dva puta aktivno da se bavi fudbalom ali, kako sam kaže, nije mogao bez te vrste adrenalina. Igra na sopstvenu odgovornost. Kad ga pitaju : dokle,  kaže – ” Dok ne umrem “!

98775291-Chris-Swailes-Morpeth-Town-goal-FA-Vase-Getty-SPORT-large_trans++-RpvcHkEPpt0rIYKvNdyWnhiS0g7AdK0YoFqPi2pTRU

Redakcija DOTKOMA čestita Krisu i Morpeth Townu osvajanje FA VASE Kupa ! 🙂

13090180

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Reply