Nepolitikin Zabavnik

Život

The Petting Blues band – Gerila bar, 15.10.2016. – 21:30

The Petting Blues Band je nastao negde sredinom 2008. godine u Novom Sadu. Grupu su su osnovali Milovan Đuđić “Jimi” i Dejan Zec, sa željom da sviraju i promovišu bluz muziku verujući da će uspeti da popularišu bluz na domaćoj sceni.

the_petting_blues_band

Bend se prvi put na sceni pojavljuje početkom 2009. godine svirajući blues hitove i standarde. Od tada kreću intezivnije sa nastupima po klubovima i festivalima širom zemlje sa istim repertoarom.
Sredinom 2010. godine, The Petting Blues Band nastupa kao “Tribute to Jimi Hendrix” i “Tribute to CREAM”.
Pored toga, svoj repertoar proširuju  i jazz standardima. Ubrzo, bend kreće i sa autorskim radom i komponovanjem sopstvenih kompozicija.
Početkom 2012. godine bendu se priključuje pevač  Aljoša Molnar i bend  kreće sa češćim nastupima i promocijom sopstvenih pesama.
U oktobru 2012. bend snima svoj prvi Live album u novosadskom Studiju M.

Dosada su svirali sa mnogim poznatim grupama i muzičarima kao što su : Pera Joe, Texas Flood, Blues Trio, Blaža i Kljunovi, Last Station Band, Šinobusi, Riblja Čorba i mnogi drugi…

petting-blues-band-2

Ovih dana, tačnije 15. oktobra bend će održati promociju albuma “Ridin’” u novosadskom baru Gerila.

Album “Ridin’” je objavljen pre dva meseca, tačnije 9. avgusta za SKCNS i prvi je studijski album benda. Snimljen je za samo 20 sati, 27. i 28. aprila 2012. godine u studiju “O”.

tppb-ridin

Kao autor muzike na njemu potpisan je Milovan Đuđić, a tekstove  su pisali Đuđić Aljoša Molnar. Gosti na albumu bili su Petar Miladinović (Pera Joe) – usna harmonika, Vidoja Božinović (Ginger) – gitara i Nikola Zorić – klavijature i prateći vokal.

Muzički producenti albuma su bili Nikola Zorić, Vidoja Božinović – Ginger i Milovan Đuđić, za ton je bio zadužen Bogdan Braković, a za miks Nikola Zorić i Milovan Đuđić.Master je uradio Dušan Alagić. Miroslav Zec je bio zadužen za omot i dizajn albuma.

U sastavu benda su: Aljoša Molnar – vokal, udaraljke, Dejan Zec – bas gitara, Nikola Vučetić – bubnjevi i Milovan Đuđić – gitare, bendžo, lap steel gitara.

petting-blues-band-3

Ko voli kvalitetan bluz , a i kome se dopada ambijent bara Gerila, neka izvoli.Koncert počinje u subotu, 15. oktobra u 21:30.

Dobrodošli !

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply