img_2289

Večeras, 21.12. u Novosadskom klubu, Zmaja Jovina 3/1,sa početkom u 18 časova smo prisustvovali promociji dugo očekivane knjige, koja je posle mnogo problema i peripetija ipak ugledala svetlo dana, “NOVI SAD – Priče iz prošlosti“, autora Zorana Kneževa.Zoran Knežev, hroničar i beležnik novosadskih priča zaslužio je da mu prepun “Novosadski klub

i nekoliko eminentnih govornika oda počast za upornost, istrajnost pa i tvrdoglavost da istera svoje i izda knjigu koju bi trebala da poseduje svaka novosadska porodica, ili bar svaka koja se tako oseća.

img_2291_cr

Više od dva sata knjigu su predstavljali i osvrtali se i na prošle novosadske hroničare gospoda Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke, Dr.Vladimir Sakač, urolog – nefrolog i istraživač i istoričar medicine Novog Sada, Magistar Siniša Jokić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, inače recenzent knjige, akademik Pavel Domonji i profesor istorije i poznati muzičar Miodrag Miša Blizanac koji je osim kroz priču i kroz muziku i pesmu predstavio ovu divnu i vrlo važnu knjigu.

img_2278

Na kraju je i sam Zoran Knežev pozdravio sve prisutne i ispričao sa kakvim se sve problemima i nedaćama susretao dok je prikupljao građu za ovu knjigu, koliko mu je ustvari vremena trebalo da je završi i bez koga ova knjiga ne da ne bi bila to što jeste, nego ne bi uopšte ni izašla.

Pre i posle promocije autor je svojeručno potpisivao primerke knjige zainteresovanim posetiocima.

Redakcija DOTKOMa je pokušala da kroz nekoliko fotografija približi atmosferu sa ove sjajne promocije.Na kraju da se pohvalimo da je jedan primerak knjige uz posvetu autora sada naše vlasništvo :).

img_2292