Mala, ali odabrana, ekipa DOTKOM site-a, Gorana i Goran, je 17.06.2017. godine posetila  manifestaciju ,,Bečej noću” koja predstavljala uvertiru letnjih dešavanja u Bečeju. Manifestaciju je  organizovala opština Bečej, povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga, a ovom prilikom je bila otkrivena spomen-ploča uticajnom pop muzičaru i kreativnom vođi kultnih Idola, Vladi Divljanu (1958-2015), u Gradskom pozorištu u Bečeju.

 

            Vrata manifestacije su bila otvorena od 19:30h i ulaz je bio besplatan.  Program su započeli momci iz Državnog posla, najavom tribute benda Maljčiki, koji su svirali obrade VIS Idola,a u medjuvremenu su im se pridružili priznati bečejski muzičari, Tanja Banjanin, Goran Vasović, frontman grupe Eva Braun i Vladimir Gurjanov

 

            Sledeći je nastupio bend iz komšiluka (iz Mađarske), Anna and the Barbies, koji su uspostavili dobru interakciju sa publikom. Pevačica je par puta silazila među publiku i dizala atmosferu. Inače, puno se po internetu i raznim forumima licitiralo koliko je bilo publike, u zavisnosti od političke pripadnosti. Pošto smo mi NEPOLITIKIN ZABAVNIK, naša objektivna procena je da je na prepunom trgu bilo od 7 do 8 hiljada posetilaca.

 

            Posle njih ponovo nastupaju momci iz Državnog posla sa jednim od svojih skečeva i sa najavom  zvezda večeri, Van Gogh. Maestralni Djule je podigao atmosferu do usijanja i naterao publiku da skače i peva uz njihove najpoznatije pesme. Njihov nastup se završio predivnim vatrometom koji je trajao nekih 5 minuta.

IMG_1779

            Na kraju, naravno i nezaboravni band iz Sarajeva Plavi Orkestar, koji je svirao uglavnom stare stvari sa početka svoje karijere. Nismo prisustvovali celom nastupu Sarajlija iz opravdanih razloga.

Plavi orkestar (2)

Za vreme svirke, pozvani smo u jedan od renomiranih kafića u Bečeju – Penny Lane, gde je provela ostatak prijatne večeri sa Mirjanom Doroslovački, bivšom pevačicom bečejskog pop punk sastava Super s Karamelom.

 

Naravno, želimo da se zahvalimo i gazdarici Oliveri Kekić koja nas je ugostila, kao i prijatnom osoblju kafića.

 

 

Ovim putem najavljujemo da od 04.08. do 06.08. planiramo da posetimo festival na vodi pod nazivom “Tanderbal”, gde bi trebalo da nastupi, između ostalih, jedan od najpoznatijih srpskih i ex-yu bandova, Riblja Čorba kao i dosta drugih izvođača koji još nisu potvrđeni. Imali smo ideju da obiđemo Bečej i pokažemo sve lepote maloga gradića na desnoj obali Tise, ali zbog obilnih padavnina smo bili sprečeni, ipak, već sledećom prilikom upoznaćemo vas sa ovim prelepim bačkim malim gradom.

Gorana i Goran Stepančev