Nepolitikin Zabavnik

IZ GARAŽE

Voda nad Stuttgartom (6. oktobar, Dom b-612)

Dva odlična benda, Stuttgart Online (Bg) i Voda nad Vodama (NS), zajedno su svirali u novootvorenom Domu b-612, u petak uveče, 6. oktobra.
Oba benda sam slušao uživo po prvi put i evo mojih utisaka.
voda-nad-vodama-live-2516
Voda nad Vodama” su otvorili svirku sa nekih 20-tak minuta kašnjenja, iz (ne)opravdanih razloga (koliko su opravdani… Austrija – Srbija 3:2 !). Svirali su nekih tridesetak minuta.


Repertoar je bio mešavina pesama sa prvog albuma plus par stvari sa, nadam se, najnovijeg albuma, kojeg već dugo očekujemo. Mene je lično svirka oduševila, iako sam bio malo skeptičan zbog dve bas gitare.

Naravno, da dodam da elektronika, koja je sastavni deo benda, itekako igra glavnu ulogu i diže bend na jedan viši nivo. Jedina mala zamerka, vokal je malo ravan i isti u svakoj pesmi, ali, naravno, lično, ne bih umeo ni da zapevam kao Pišta.

E, posle njih nastupaju zvezde večeri, Stuttgart Online, bend koji nam dolazi iz Beograda. Na sceni su nekih desetak godina, kao i Voda nad Vodama. Momci su se predstavili u najjačoj postavi do sada, Bojan Slačala – bass, Marko Barišić – bubnjevi i  Demir Ahmetović – bass.

Svirku su otvorili pesmom “Ako se ikada zapitaš”, zatim, pesme sa albuma “Prava stvar” – Na žici, Krađa itd… Sama svirka je na zavidnom nivou, momci su maksimalno preneli svoju pozitivnu energiju na publiku. Bojan, frontmen benda me je na momente podsećao na legendarnog Josh Homme-a, svojim izgledom i ponašanjem na sceni. Sat i kusur vremena koliko je trajala njihova svirka vredi svaki minut.

Za publiku reći samo jedno, odlična
Naravno, sa vama želimo da podelimo kratak intervju, koji je odrađen sa Bojanom Slačalom…

  • Dugo ste bili duo. Povećanje broja članova za 50 % je ozbiljan uspeh, zar ne ?
    Više je to promena, uspeh tek sledi…
    Sada su dve bas gitare u priči sa bubnjem. Dakle, radimo na gruvu benda.
  • Zašto ne volite gitarski zvuk ? Nije li previše dva basa u bendu ?
    Ne sećam se kad smo rekli da ne volimo!? Biće najbolje da odgovor na ovo pitanje potražite večeras u novootvorenom novosadskom klubu Dom b-612 u Ulici Svetozara Miletića 40, u kom nastupamo sa našim starim prijateljima, grupom Voda nad vodama.
  • Jeste li svirali nekad u Štutgartu ?
    Bilo bi lepo da se to desi jednom.
  • Koga je YU ROCK šutnuo u dupe ?
    Niste shvatili baš najbolje. Ova pesma je omaž Dušanu Kojiću.

  • Niste li mogli da nađete neki bolji bend od „ Voda Nad Vodama“ da vam bude support ? 
    Neumesno pitanje, preći ćemo na sledeće (Nije shvatio baš najbolje, ovo je bila ironija, dobri smo sa momcima iz VNV,  prim.red)
  • Da li je koncept albuma prevaziđen ?
    Ovo je vreme singl-spotova!
  • Koji vam je koncert u dosadašnjoj karijeri ostao u sećanju ?
    Mnogo ih je takvih bilo. Koncerti Stuttgart Online-a su oduvek bili priča i iskustvo za sebe. To vrlo dobro zna naša publika!
  • Imali ste puno gostiju na singlovima i spotovima . Da li je neko odbio da gostuje ?
    Zanimljiva je priča da je naš novi singl „Ljudi od reči“ originalno planiran za saradnju sa Arsenom Dedićem, ali neposredno pre realizacije, Arsen je nažalost, preminuo, tako da je sad znamo u ovom obliku:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QQrFKQtAj9w&w=560&h=315]

  • Da li je BANDCAMP trenutno najbolja izdavačka kuća ?
    Pogledajte šta se nalazi pod tim krovom:
    https://stuttgartonline.bandcamp.com/
  • Mišljenje o rock sceni u Srbiji ? Da li preterujemo kada kažemo da je sve otišlo „do vraga“ ?
    Mislim da bi bilo ljubomorno reći jednu takvu tezu, po principu, zašto me ne voliš…mi ne razmišljamo mnogo o tome, pogotovo ne na takav način. Situacija je jednostavna: koliko su ti dobre pesme, toliko te publika sluša i voli. Žal je za luzere, verujte nam na reč… Na pitanja odgovarao Bojan Slačala, frontmen benda!


                                              fotke, razgovor i impresije :      Goran Stepančev

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Reply