Kako odabrati gde otići za vikend i šta gledati ? Mi vam ovde dajemo kompletnu ponudu muzičkih dešavanja ovog vikenda u Novom Sadu pa sami izaberite.

10.XI / SKCNS FABRIKA 20:00

NEMESIS / DOWNSTROY / VOID INN / FROZEN MOONLIGHT / CLYDE

Fabrika - Void inn +

U Fabrici vas čeka puno žestokog zvuka raznih fela. Od all-girl death metala beogradskog NEMESISa, kikindskog hardcore / groove metal monstruma DOWNSTROY, beogradske alternative metal atrakcije VOID INN, modern melodic metal domaćina FROZEN MOONLIGHT i perjanica skoro zaboravljenog žanra na ovim prostorima, glam metala – CLYDE . Koncert počinje u 20:00, a ulaz je 400 dinara. 

10.XI / SNP 20:00

NEVERNE BEBE

Neverne-bebe-SNP

Za one koji vole mekši zvuk, u Srpskom Narodnom Pozorištu čekaju vas Neverne Bebe. Majstori svojih instrumenata svesno prešavši u mainstream vode, promenili su i lokacije svojih svirki. Zato ćete sada komfor tapaciranih stolica platiti više nego obično.

10.XI / dom b-612 20:00

COTTON PICKERS + UV

cotton-pickers-dom-b-612

U Klubu dom b-612 u Miletićevoj ulici broj 40 čekaju vas alternativci UV i COTTON PICKERS koji sviraju svoju varijantu mešavine rocka i bluesa. Karta je 300 dinara.

10.XI / CK13 21:00

CRVI

crvi-ck13

U Crnoj Kući, sa početkom od 21 čas , beogradski alternativni sastav “CRVI” će promovisati svoj debi album “Piše nam se dobro”. Ulaz je 300 dinara.

10. XI / THE QUARTER CLUB 21:00

DECA IZ VODE – EKV TRIBUTE BEND

deca-iz-vode

U “Kvoteru” možete gledati “Decu iz vode” EKV Tribute Bend, koji predvodi jedan od bubnjara tog benda u periodu sredine osamdesetih, Ivan Ranković Raka. Pored Live nastupa gledaoci će moći da pogledaju i kratki film ” Dečak iz vode” kao i da popričaju sa Ivanom Rankovićem. Ulaz je, ako kartu kupite u GIGSTIXu, 400 dinara , a neposredno pred koncert 500 dinara.


11.XI / CK13 21:00

NORTHERN REVIVAL + LET THE CIGAR DIE + LEAF

northern-revival-5-godina-benda

Novosadski stoner / sludge mamuti NORTHERN REVIVAL slave svoj 5.-ti rođendan i pozivaju vas na parče torte. U svećice će pored njih duvati i metalci iz Mađarske, LET THE CIGAR DIE i LEAF iz Kule čiji je zvuk orijentisan na mešavinu Sludge, Groove i Doom metala koji je inspirisan starom New Orleans underground školom.

 

11.XI / SKCNS FABRIKA “ULICE PROTIV FAŠIZMA” 20:00

FAKOFBOLAN / MAŠINKO / BAD HABIT / FISKALNI RAČUN / BECOME AS ONE

ulice-protiv-fasizma-17

Puljani FAKOFOBOLAN sviraju energični i himnični pank, a traju već dvadeset i kusur godina, MAŠINKO su zagrebački predvodnici hrvatske punk scene, BAD HABIT su budimpeštanski ska bend sa ženskim vokalom, FISKALNI RAČUN, naši Bečejci koji uvek prave odlične punk žurke, dok BECOME AS ONE predstavljaju nešto tvrđi zvuk. Novosađani su i sviraju hardcore punk pod uticajima YOUTH OF TODAY i HAVE HEART

Do 20 h ulaz je 400 dinara , a kasnije se cena penje na 500.

11.XI / BULEVAR BOOKS KNJIŽARA-CAFE

ROĐENDAN BULEVAR BOOKS-a / SLOBODAN TIŠMA + TIMBUKTU JAZZ TRIO

slobodan-tisma-timbuktu

Subota, 11. novembar, rođendan knjižare Bulevar Books!!! Svira, peva i čita Slobodan Tišma, a proslavi se pridružuje i internacionalni jazz trio ‘Timbuktu‘. Ulaz – besplatan

11.XI / SHAMROCK BAR 22:00

CRVENI KARTON + DIVLJE SVINJE

Još punk zvuka možete čuti u SHAMROCK BARu u Mite Ružića broj 5. Nastupaju novosadski veterani u mladom bendu DIVLJE SVINJE i kruševačka punk / ska grupa CRVENI KARTON. Upad je free, što bi rekli – džabe !

crveni-karton

11. XI / GERILA BAR 22:00

TETRAPANK + BUNKER 13

tetrapank-bunker13

TETRAPANK su naši sugrađani, a postoje još od 2005. Sviraju punk n roll, a žive svirke su njihov najjači adut. BUNKER 13 su oformljeni u aprilu 2016. u Novom Sadu. Oni sviraju alternativni Punk/Rock’N’Roll sa notom Grunge-a. Po sopstvenom priznanju sviraće samo svoje autorske stvari koje će se uskoro naći na njihovom debi albumu.


12. XI / SUBURBIA 20:00

MONOLITHE (FRANCE) + TAMERLAN + LAZAR

monolithe

MONOLITHE su francuska šestočlana ekipa koja traje već petneast godina, dolazi i u naš grad i ponudiće nam monumentalni zvučni zid ispunjen doom metalom, noise rockom i atmosferičnom psihodelijom. Njihovi albumi uglavnom imaju tri do četiri pesme, prosečne dužine od 15 minuta, pa možete pretpostaviti kako zvuče. Meni su fenomenalni i ne smem ih propustiti. TAMERLAN su projekat masterminda Timura Iskandarova, koji svoju umetnost provlaći kroz neoklasične, gotik, folk i mračne ambijentalne tonove. LAZAR su tročlani instrumentalni bend iz Novog Sada i ja bih rekao da sviraju post rock. Oni sami ne žele da se ukalupljuju ni u jedan žanr, pa se verovatno ne bi složili sa mnom.

Eto, više nego bogata ponuda rock koncerata u Novom Sadu samo potvrđuje moju teoriju da polako ROKENROL UZVRAĆA UDARAC !