U saradnji sa “Take It Or Leave It Records” i http://www.rockomotiva.com, DOTKOM vam predstavlja… punk zabavni band – FIKUSI iz Sarajeva.

Sarajevska onderground četvorka Fikusi upravo je objavila svoj diskografski prvenac “Sposobnost” za Take it or leave it records.

Fikusi-1

Fikusi su onderground band u stalnom nastajanju od 2015. godine do sadašnjih dana. Dosadilo im je da sviraju u podzemnim željeznicama (underground) širom Evrope i zbog toga se nazivaju onderground.

Na početku su se okupljali i svirali za svoju dušu umjesto odlazaka na rekreaciju i sport. Nekim prijateljima su se svidjele pjesme i uspjeli su nagovoriti članove benda da objave CD. Prvi album pod nazivom “Sposobnost” su objavili u BiH za Kvisling records – izdajemo domaće. U Srbiji su objavili isti album u režiji najstarijeg nezavisnog izdavača u regionu – Take it or leave it records iz Beograda.

Fikusi-4

Izdanje je dostupno na svim relevantnim digitalnim platformama, kao i na kompakt disk nosačima.

Deezer: http://www.deezer.com/en/album/47904862

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/sposobnost/1282950660

Muzika koju sviraju je fuzija raznih stilova sa upečatljivim vokalom Fike. O sebi vole reći da su obični Punk zabavni band.

Fikusi-3

Članovi benda su: Fiko Fikret Surković – vocal, Goran Kokotović – gitara, Berin Tuzlić – bubanji i Goran Pršić Masni – bass.

Objavili su 3 spota sa prvog albuma za pjesme: Ovca, Ženo lažljiva i Virim iz ormara.

Ženo lažljiva: https://www.youtube.com/watch?v=iswOnPqer-I

Virim iz ormara: https://www.youtube.com/watch?v=gOeItiCY1Oo

Ovca: https://www.youtube.com/watch?v=uG0wyFeufhw

Fikusi-2

Čekajući objavljivanje prvog, snimili su i drugi album pod nazivom “Pripinjavanje” čije se objavljivanje očekuje početkom 2018. godine.