Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

Sputñik (NS) lansirao “A Memory of Fire”

Posle 3 godine komponovanja i čak 5 godina snimanja i produkcije, izašao je dugo očekivani debi-album “A Memory of Fire” novosadskog elektro-rok benda Sputñik za našu najstariju nezavisnu izdavaćku kuću Take Ot Or Leave It Records.
Sputnik-cover
Bend baštini tradiciju indie rocka i elektropopa iz poslednje četiri decenije, crpeći iz svake decenije ono što im se dopada, i pevajući na engleskom jeziku u svojoj specifičnoj “crossover” varijanti. U sklopu promocije grupa je objavila i četiri video singla:
Sputñik (Sputnik) – Subtly Delicately Hopelessly:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lajJfL5EnRE&w=560&h=315]
Sputñik (Sputnik) -You Know You Live In Between Worlds:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7ROkrF-3H6w&w=560&h=315]
Sputñik (Sputnik) – The Beginning:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O2clKSz60EI&w=560&h=315]
Sputñik (Sputnik) feat. CYBORGS ON CRACK – Dry Mouth:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wbntOOCmQ2A&w=560&h=315]
Iako su sve pesme nastale u periodu 2013-2015, osim “The Drinkable World”, koja je iz davne 2000. godine, trebalo nam je vremena za usnimavanje svih elemenata, trekova, vokala, gitara… produkciju i postprodukciju. Album ima 13 pesama, kao što će i svaki sledeći album imati, i da, u tome ima skrivenog značenja. Prvi deo albuma su pesme srednje brzine, a zatim se kreće prema kulminaciji, da bi se na kraju ugasio, poslednjom pesmom koja je istovetna kao i prva, osim što je po tonalitetu nešto niža i sporija po ritmu – kaže Žikica Milošević, frontmen benda.
Album je dostupa u fizičkom izdanju (kompakt disk) kao i na svim relevantnim digitalnim platformama:
Sputnik – A Memory of Fire
Google play  https://tinyurl.com/ydxg4sus
Amazon  https://tinyurl.com/ybr7qs5f
Deezer https://tinyurl.com/yd6zlxtw
iTUnes  https://tinyurl.com/y7a9d358
Spotify  https://tinyurl.com/y8otk5ej
– 11 od 12 tekstova sa albuma (jedna je pesma instrumental) su prerađene pesme iz moje zbirke “Od neprobojnih gvozdenih niti i elegantnih latica treba da je noć”, tako da su one zapravo svojevrsni soundtrack za knjigu, Volume 1. Drugi album će nastaviti istu tradiciju, sa jakim tekstovima koji se nalaze “ispod” ili “iznad” muzike, kako god to shvatate. Tokom snimanja se promenilo puno ljudi koji su ili prošli kroz bend ili gostovali, ali 11 centralnih pesama je napravila ekipa koju smo činili ja, klavijaturista Domagoj Kršić, Anamarija Tumbas na vokalu i Valerijan Buila kao producent, dok je prvu “The Drinkable World” napravila ekipa Jovana Simona Bošnjak (vokal), Vladimir Moritz (kvalijature i produkcija) i Slavoljub Blagojević (gitara).  Sada se spremamo za promociju albuma i zvaćemo vas na svirke uskoro – dodaje Milošević, vidno zadovoljan učinkom koji se našao na prvencu “A Memory of Fire”.
Sputnik-band
Bend danas čine Žikica Milošević (vokal, daire), Vladimir Čudinov (gitara), Viktor Vinaji (bas), Kiril Bojko (gitara, sintisajzer), Valerija Nesterova (vokal), kao i Nevena Reljin (vokal) na festivalima i većim svirkama.
zahvaljujući Ivanu Stanimiroviću Rizingeru i www.rockomotiva.com

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply